Transformacija sportske infrastrukture: Naša škola u srcu EU4Sport revolucije!

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je naša škola ostvarila izuzetno značajan korak prema unapređenju sportske infrastrukture i stvaranju povoljnijeg okruženja za naše učenike. Dana 9. augusta 2023. godine, u prostorijama Delegacije Europske unije u Sarajevu, održan je koordinacijski sastanak u vezi implementacije projekta obnove sportskih sala.
Naša škola je s ponosom izabrana među 17 školskih institucija na nivou cijele Bosne i Hercegovine, koje će učestvovati u realizaciji projekta “EU4Sport”. Projekt, financiran s iznosom od 2,1 milijuna eura, ima za cilj modernizaciju i unaprjeđenje sportskih dvorana u 18 odgojno-obrazovnih institucija, te pružanje boljih uvjeta rada u fiskulturnim salama.
 
Direktor naše škole, gospodin Armin Ramić, istaknuo je značaj ovog projekta te entuzijazam s kojim se pripremaju za saradnju s izvođačem radova ALMY gradnjom i nadzornim timom SAFEGE. Njegove riječi odražavaju predanost našeg tima u ostvarivanju kvalitetne i uspješne realizacije projekta:
“Ovaj projekt nam predstavlja izuzetno značajan korak u unapređenju sportske infrastrukture naše škole i stvaranju povoljnijeg okruženja za sve naše učenike. S entuzijazmom se pripremamo za saradnju s izvođačem radova ALMY gradnjom i nadzornim timom SAFEGE kako bismo osigurali kvalitetnu i uspješnu realizaciju projekta. Unaprijed zahvaljujemo Delegaciji Europske unije u Sarajevu na pruženoj prilici i pridruživanju ovoj važnoj inicijativi realizacije projekta ‘EU4Sport’, lot 3 u kojem se nalazi naša škola. Radujemo se skoroj posjeti predstavnika Delegacije Europske unije našoj školi i konkretnom dogovoru oko početka projekta radova na sportskoj dvorani.”
 
Projekt “EU4Sport” predstavlja priliku za značajno unapređenje sportske infrastrukture naše škole, ali i priliku za rast i razvoj naših učenika. U saradnji s Delegacijom Europske unije u Sarajevu, te uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava, radujemo se skoroj posjeti predstavnika Delegacije Europske unije našoj školi, kao i konkretnom dogovoru oko početka projekta radova na sportskoj dvorani.
Projekat “EU4Sport” predstavlja znak zajedničkog napora i saradnje u cilju stvaranja optimalnih uvjeta za razvoj sportskog duha, tjelesnog zdravlja i edukacije naših učenika. Uspješnoj realizaciji ovog projekta doprinijet ćemo svi na svoj način, te zajedno graditi bolju budućnost za generacije koje dolaze.
Šef kooperacije pri delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini Stefano Ellero predstavio je  projekat, za koji je kazao da je usmjeren na obnovu i unaprjeđenje uslova rada u fiskulturnim salama. “Želimo da unaprijedimo uslove za sportski razvoj i generalno obrazovanje u BiH. Cijenimo sport kao jedan od načina za usmjeravanje i daljnji razvoj društva, za psihološki i društveni razvoj mladih, koji će da doprinesu BiH. Mi također podržavamo sve aktivnosti u obrazovnom sektoru u BiH i ovo je samo jedan od od takvih projekata”, kazao je Ellero.
“Ujedinjeni u ambiciji, gradimo temelje za bolju budućnost kroz EU4Sport. Uvjerljivo, odgovorno, zajedno naprijed”, poruka je našeg direktora škole.